Είμαι ακόμη στις συνέπειες μιας υπέροχης μέθης!

Την Παρασκευή και το Σάββατο βρισκόμουν κι εγώ στις Ψηφιακές Γειτονιές.

Μεγάλωσαν κι αυτές κι έσβησαν το δεύτερο κεράκι τους. Μεγαλώνοντας (σ)το αύριο ήταν το θέμα του…γενέθλιου πάρτι και οι…καλεσμένοι δεν έχασαν την ευκαιρία να παρευρεθούν!

Όλοι εμείς που βρεθήκαμε εκεί δεν σταματήσαμε να χαμογελάμε, να φωτογραφιζόμαστε, να τρώμε, να συγκινούμαστε. Αγκαλιάζαμε σφιχτά, αυτούς που κάναμε 1 χρόνο να δούμε ξανά από κοντά, ενώ μπορούσε κανείς να αναγνωρίσει, την οικειότητα που έχει αναπτυχθεί πια, ανάμεσα σε παρέες.

me

Δεν υπήρχε η αμηχανία η περσινή, που αναρωτιόμασταν ποιος ήταν από πού. Είχαμε και το θράσος να πάμε να γυρίσουμε το αναγνωριστικό καρτελάκι σε όσους δεν είμασταν σίγουροι ότι ξέραμε. 🙂

Δανεική και αυτή από το Ανθομέλι :)

Δανεική και αυτή από το Ανθομέλι 🙂

Ομολογώ ότι φέτος ευχαριστήθηκα ακόμη περισσότερο τις Ψηφιακές Γειτονιές, αυτή την μοναδική γιορτή του blogging. Αν και πέρσι ένιωσα για μένα ότι ήταν το απόλυτο. Όλη αυτή η πρωτόγνωρη εμπειρία, η τιμητική πρόσκληση μου από τους διοργανωτές σε πάνελ, οι τόσες γνωριμίες που έκανα και η αγάπη που τότε εισέπραξα…ήταν το κάτι άλλο!

Φωτογράφος η mamaggela

Φωτογράφος η mamaggela

Αυτή τη χρονιά όμως ξεχώρισα πολλούς ενδιαφέροντες ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους, που είτε με τα workshops που ετοίμασαν για εμάς, είτε με τις ομιλίες τους, προσέθεσαν κιλά έμπνευσης, γνώσης και πληροφορίας στις αποσκευές της blogoζωής μου και όχι μόνο!

Θέλησα να τα καταγράψω και να τα μοιραστώ μαζί σου, όλα αυτά που “καρφίτσωσα” σε ένα πίνακα στο μυαλό και την καρδιά μου. Όλα αυτά που δημιούργησαν στο κεφάλι μου ένα διαφορετικό inspiration board 😉

Ανάκατα, όχι με σειρά σπουδαιότητας  απαραίτητα, έχουμε και λέμε:

Αννούσα Μελά: Την ξέρεις μάλλον πολύ καλά από την τηλεόραση και τα περιοδικά ή από το δικό της blog mystyleforecast.com & το 2123moments.com που έχει μαζί με μια άλλη αγαπημένη, που θα αναφέρω αργότερα.

Αυτό το κορίτσι με εντυπωσίασε πέρσι, όταν κατέβηκα από το πάνελ που είχα μιλήσει και με σταμάτησε να με συγχαρεί και να μου πει ότι της άρεσε το t shirt μου (είχε το motto του blog). Με ξαναεντυπωσίασε, όταν μια μέρα την πέτυχα σε δρόμο της Αθήνας κι ενώ μιλούσε στο κινητό, διέκοψε για να έρθει να με χαιρετήσει εγκάρδια και αληθινά.

Μόδα, γόβα και blogging ;)

Μόδα, γόβα και blogging 😉

 

Είναι τόσο φωτεινό πλάσμα, τόσο γήινη αλλά και αέρινη, τόσο εδώ αλλά και αλλού…με μαγεύει στα αλήθεια. “Φωνάζει” η παρουσία της έχω έμπνευση, χαρά και καλοσύνη στην ψυχή. Η ομιλία της μιλούσε για μόδα, αλλά όχι όπως ίσως φαντάζεσαι. Ο λόγος της είχε μια ροή απίστευτη, που έμοιαζε να έχει καταπιεί κασέτα ή να έχει προβάρει την παρουσίαση 2000 φορές…και δεν νομίζω ότι προλάβαινε! 🙂

Βαγγέλης Προβιάς: Δεν τον γνώριζα, αν και τον είχα ακουστά. Μόλις ανέβηκε στη σκηνή με “κέρδισε” και νομίζω ότι συνέβη σε όλους ακριβώς το ίδιο.

Ήταν ο άνθρωπος που μας έβαλε στα μονοπάτια της δημιουργικής γραφής. 90′ ήταν αρκετά για να με κάνει να θέλω να γράψω διήγημα, αν και δεν το είχα καθόλου σκοπό 1′ πριν από αυτό το σεμινάριο 🙂 Στα συν ότι μας έδωσε το email του, για να τον βρίσουμε, αν δεν ισχύουν όσα μας είπε 😀 😀

Είχε και ψυχομπαμπλ το workshop...αμέεε

Είχε και ψυχομπαμπλ το workshop…αμέεε

Extra bonus…μέσω 1-2 ασκήσεων που μας έβαλε να κάνουμε, μου προέκυψε τρελή ιδέα ιστορίας. 😀

Έχω ένα χαρακτήρα που έχει ολόισια μαλλιά, μισεί το ροζ και δεν πιστεύει στην ενέργεια. Λατρεύει να σιδερώνει, δεν έχει ίχνος δημιουργικότητας στο DNA του και αγαπά τη δουλειά στον δημόσιο τομέα. Η ιστορία διαδραματίζεται σε μια…σπηλιά 😀 Να με δω τι θα γράψω! χαχα Αν και εκείνη την ώρα άρχισα να κάνω εικόνα μερικές σκηνές κι είναι να κλαις από τα γέλια

Απίστευτος! Κάνει σεμινάρια κι αλλού, παρακολούθησέ τον οπωσδήποτε!

Νίκος Πιλάβιος aka Παραμυθάς: Εντάξει, τι να πω για αυτόν τον άνθρωπο!

Αυτή τη στιγμή δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει στην παιδική μου ηλικία άλλο τηλεοπτικό πρότυπο, εκτός από εκείνον. Αλλά ούτε θυμάμαι να έχω άλλο πρότυπο που οδηγούσε σε απίθανα μέρη τη φαντασία μου.

Με θυμάμαι μπροστά στην τηλεόραση να τον παρακολουθώ με τόση προσοχή. Θυμάμαι πόσο μέτραγε για μένα κάθε του λέξη και πώς με έκανε να αισθάνομαι. Αυτό δεν περιγράφεται και δεν ξεχνιέται.  Ένα κομμάτι της δημιουργικότητάς μου νιώθω πάντα ότι οφείλεται σε εκείνον.

Ήμουν πολύ συγκινημένη που τον είδα από κοντά και δεν έχασα την ευκαιρία να του μιλήσω και να φωτογραφηθώ μαζί του.

paramythas

Απίθανη λεπτομέρεια…τόσο εγώ όσο κι εκείνος, αλλά και η φίλη blogger Μερσίνη που μας φωτογράφισε, είμασταν βουρκωμένοι…

 

Βλάσης Μαρωνίτης & Βασίλης Βάρδακας aka Key Books: Πριν 1 μήνα περίπου απέκτησα το βιβλίο “Κλέψε σαν καλλιτέχνης” και έγινε ένα με μένα. Θα στο αναλύσω μια άλλη φορά, το είχα στα υπ’ όψιν έτσι κι αλλιώς. Λίγες μέρες μετά μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον έναν εκ των δύο και λίγο αργότερα έμαθα ότι θα μιλήσουν στις ΨΓ. Έπρεπε να γνωριστούμε! 🙂

Η ομιλία τους ήταν μια ιστορία θάρρους και θράσους, που δεν έδωσε χώρο στην αναβλητικότητα και τις δεύτερες σκέψεις που μπλοκάρουν συχνά τα θέλω μας. Αυτή η ιστορία τους έφερε σήμερα στο σημείο, να είναι τουλάχιστον για μένα ο πιο ελπιδοφόρος εκδοτικός οίκος αυτής της χώρας.

key books

Τα βιβλία τους απεύθυνονται σε ανοιχτά μυαλά και σε εκείνα που θέλουν να ξεκλειδώσουν. Μιλούν για δημιουργικότητα και έμπνευση. Κι αν παρακολουθήσεις τα quotes που ανεβάζουν καθημερινά στην fb σελίδα τους, θα δεις πόσο πολύ μοιάζουν με όσα μοιράζομαι μαζί σου εδώ μέσα αλλά και στη δική μου σελίδα στο fb. Επικοινωνούν τα μυαλά μας σου λέω 🙂

Μόνικα Κρητικού aka fiorello photography: Ποιος δεν ξέρει την Μόνικα; Που η ματιά της χρησιμοποιεί τους φακούς για να αιχμαλωτίζουν μοναδικά τις στιγμές!

Μας έκανε ένα φουλ σεμινάριο φωτογραφίας πολύ χρήσιμο που απευθυνόταν και σε αυτούς που έχουν μια DSLR αλλά και σε εμάς που τραβάμε με ένα κινητό ή μια απλή compact. Έξυπνα tips και πληροφορίες καθόλου κουραστικές, αλλά επί της ουσίας. Είπε αρκετές φορές ότι δεν νιώθει άνετα μπροστά από τον φακό, αλλά ίσως να έχω ένα μικρό ταλέντο κι εγώ γιατί μια χαρά άνετη την βλέπω εδώ.

Μη δίνεις σημασία στην κουνημένη λεπτομέρεια…κατά τ’ άλλα είμαι ταλέντο 😛

monika kritikou

 

Έφη Ανέστη: Την Έφη την γνώρισα πριν 1 χρόνο στον Teacher Tom και έπαθα πλάκα με την ενέργειά της. Άλλο να την διαβάζεις online στα blogs της beauty diaries, junior diaries, cooking diaries, 2123 moments (με την Αννούσα που λέγαμε) ή στο Cosmopolitan κι άλλο να την βλέπεις. Δημιουργική σκέψη, τρελή, ανεπανάληπτη ενέργεια, μάτια που δεν αφήνουν περιθώρια…είναι πολύ καλό παιδί!

efi anesti

 

Φέτος ήταν συντονίστρια σε ένα από τα πάνελς των bloggers και…ουάουυυ! Ήταν τόσο απίθανη! Της έζω ζητήσει να με συντονίζει και μένα 😀 Οι ερωτήσεις της και η κουβέντα που έκανε με τα κορίτσια ήταν τόσο out of the box που αλήθεια, ήθελα να πάρω την καρέκλα μου να ενέβω πάνω και να μην βάλω γλώσσα μέσα μου. Την γλιτώσατε παίδες 😛 Έφη, είσαι μεγάλο αστέρι!

Οι φίλες μου! Η Βέρα, η Μαρία και η Σίνα  και η Παναγιώτα ήταν στα πάνελς! Όπως και η Αθηνά που συνεργαζόμαστε στο Cook, craft, create κι επιτέλους την είδα πρώτη φορά από κοντά! 🙂 Τις καμάρωσα όλες, αναγνώρισα το μεγάλο άγχος σε κάποια (ονόματα δεν λέμε), την άνεση σε άλλες και χάρηκα πολύ πολύ και για τις 5! Άντε κορίτσια, περιμένουμε κι άλλα από εσάς 😉

panel 1

 

panel 2

 

Ναυτίλος: Εδώ τα λόγια θα είναι πολύ φτωχά. Φορτίστηκα πολύ συναισθηματικά βλέποντας έναν μπαμπά να αναρωτιέται αν μπορεί να είναι ο σούπερ ήρωας της μικρής Λυδίας. Τον σέβομαι απόλυτα και τον θαυμάζω, όπως και όλη την οικογένειά του. Η Λυδία έχει δηλώσει ότι ψάχνει άντρα και αυτό φέρνει χαμόγελο στα χείλη εκεί που δεν βλέπεις μπροστά σου από τα δάκρυα. Είναι μια ξεχωριστή ιστορία ζωής και σε προτρέπω να την διαβάσεις εδώ.

Δεν μπορούσα να τραβήξω καμία φωτογραφία όσο μιλούσε.

Νίτσα και Νίκος Κωνσταντινίδη: Μας τους σύστησε μέσα από μια ανάρτησή της η Κατερίνα, αλλά τους γνωρίσαμε καλύτερα μέσα από το βίντεο που έστειλαν για τις Ψηφιακές Γειτονιές. Η Κατερίνα συμπλήρωσε όσα έλειπαν από αυτό και μας έδειξε το μεγαλείο ψυχής που έχουν αυτοί οι δύο άνθρωποι.

THASOS

 

Ζουν στη Θάσο σε ένα σπίτι στην άκρη του δάσους και φιλοξενούν παιδιά κυρίως από τη Γερμανία, που τα έχουν παρατήσει ή/και έχουν αναπτύξει παραβατική συμπεριφορά. Στα 25 χρόνια έχουν βοηθήσει 102 παιδιά!

Οι ίδιοι (Νίτσα και Νίκος) θέλουν άνθρωποι που μπορούν, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να δράσουν ανάλογα. Έχουν ήδη ξεκινήσει να αναλαμβάνουν Ελληνόπουλα σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού. Ας το διαδώσουμε! 

Nestle team: Έχουμε συνηθίσει όταν μιλούν εταιρείες χορηγοί να διαφημίζουν τα τέλεια προϊόντα τους. Η Nestle δεν μίλησε καθόλου για αυτά αλλά μας γέμισε με πληροφορίες και στοιχεία αρκετά σοκαριστικά. Μας “άνοιξε” τα μάτια και ως μητέρα ένιωσα πόσα δεν γνωρίζουμε για τον τρόπο που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε σχέση με τη διατροφή τους πάντα.

nestle

 

Θα επανέλθω σε αυτό το ζήτημα γιατί στα αλήθεια είναι αυτό που λέμε spread the news!

Κώστας Βογιατζής aka Yatzer: Τελευταίος στη σκηνή, πρώτος στις ερωτήσεις που δέχτηκε. Μια ομιλία από έναν τύπο εμφανισιακά εντυπωσιακό που αρχικά είδα με καχυποψία. Συχνά είμαι λίγο αντιδραστική απέναντι στις…διασημότητες. Κυρίως όταν μπαίνουν στον χώρο και είναι πολύ εντυπωσιακοί. Αν και τον παρακολουθώ στο yatzer.com και σε social media, τον άνθρωπο τον ψιλοσνόμπαρα, χωρίς να τον ξέρω. Όχι πια.

yatzer

 

Πίσω από αυτή την τόσο ουάου εμφάνιση και πρώτη εικόνα, είδα έναν άνθρωπο που μιλάμε την ίδια γλώσσα. Ονειροποιός, πάθος, σημάδια, επιμονή, share…είπε τόσες λέξεις που είναι κομμάτι μου, ήταν τόσο αληθινή η ματιά του όταν απαντούσε σε ερωτήσεις μας, όταν μιλούσε για τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του σε σχέση με αυτό που κάνει. Είναι αυτό που σου λέω συχνά περί…νεραϊδόσκονης. Είναι λουσμένος με αυτή.

Είμαι σίγουρη ότι έχει ψυχή παιδιού που τολμά να δείξει τι είναι και τι του αρέσει. Η επιτυχία του εντάξει, είναι απίστευτη για τα ελληνικά δεδομένα και μας “αιχμαλώτισε” όλους νομίζω!

Το μόνο παράπονο που έχω είναι κάτι σκηνικά στο twitter και κάτι τσιγάρα που άναψε σε άλλη blogger και θα κάνω ίντριγκα 😛 😛

Φέτος ήταν σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες ξεχωριστοί και ενδιαφέροντες, αλλά ξεχώρισα το ένα κλικ παραπάνω που μου έκαναν αρκετοί απ’ ό,τι φαίνεται 🙂

all together

Τραβηγμένη από την Κάλη από το Ανθομέλι!

Ραντεβού του χρόνου στο πάρτι της μεγαλύτερης και πιο εμπνευσμένης γειτονιάς…αυτή του blogging!

telos

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic! ♥