Κάτι τέτοιες υπέροχες συνταγές με κάνουν να κατανοώ την πόρωση των food bloggers!
Όχι, δεν θα το γυρίσω κι εγώ προς τα εκεί, απλά πρέπει οπωσδήποτε να μοιράζομαι τα καλά μαζί σου. Τι shareyourlikes θα ήμουν αν δεν μοιραζόμουν; 🙂
Αυτή τη συνταγή την είχα βάλει στο «μάτι» καιρό, αν και όλο την ανέβαλα. Για κάποιο λανθασμένο τελικά λόγο, πίστευα ότι θα είναι δύσκολη αποστολή ένα γλυκό ψωμί. «Έπεσα» εντελώς έξω

Αν έχεις ώριμες μπανάνες στο σπίτι και δεν είναι καλοκαίρι για να φτιάξεις εκείνο το πανγρήγορο παγωτό, συγκέντρωσε τα υλικά, που απαιτεί αυτό το ψωμί.

Σε εκείνο το αξέχαστο πρωινό πάρτι έμεινε μόνο μισό κομματάκι 😉
christmas breakfast party table 2
Σου είχα υποσχεθεί την συνταγή, voila παρεάκι!

Υλικά

Λίγο βούτυρο για τη φόρμα

155 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
3/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
1/4 κ.γλ. αλάτι

120 γρ. αποξηραμένα cranberries
2κ.σ. νερό
2 κ.σ. λευκή κρυσταλλική ζάχαρη

2κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. μαύρη ζάχαρη

2 ασπράδια από μεγάλα αυγά
3 ώριμες μπανάνες, λιωμένες με το πηρούνι
1 1/2 κ.γλ. υγρή βανίλια

1/2 κ.σ. καστανή ζάχαρη

pswmi me cranberries

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C

Σε ένα μπολ ανακατεύεις το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι

Σε ένα κατσαρολάκι βάζεις τα κράνμπερις, τη λευκή ζάχαρη και το νερό. Μόλις βράσει, χαμηλώνεις σε μέτρια φωτιά και ανακατεύεις για λίγα λεπτά ακόμη. Βγάζεις απο τη φωτιά και το αφήνεις στην άκρη

Σε ένα μεγαλύτερο μπολ χτυπάς με το μίξερ το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει το μίγμα κρεμώδη υφή

Προσθέτεις τα ασπράδια, τις μπανάνες και την βανίλια, ενώ παράλληλα χτυπάς το μίγμα στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ.

Όταν το μίγμα γίνει πιο παχύρευστο,αλλάζεις το αξεσουάρ ανάδευσης στο μίξερ. Θα χρειαστείς τον γάντζο. Τώρα μπορείς να προσθέσεις το μίγμα του αλευριού. Χτυπάς για λίγο στην χαμηλή ταχύτητα, ίσα να ανακατευτούν τα υλικά.
Τελευταίο προσθέτεις το μίγμα του μπολ με τα κράνμπερις. Ανακατεύεις με μια σπάτουλα

Βουτυρώνεις μια στενόμακρη φόρμα κέικ και μεταφέρεις εκεί την ζύμη
Πασπαλίζεις με την καστανή ζάχαρη
Ψήνεις για περίπου 1 ώρα στους 180°C στη μεσαία θέση του φούρνου. Το γνωστό κόλπο με το τεστ της οδοντογλυφιδας, θα σιγουρέψει το καλό ψήσιμο του ψωμιού. (Αν βυθίζοντας την οδοντογλυφιδα στο κέντρο του ψωμιού αυτή βγει στεγνή, το ψωμί είναι έτοιμο.)

pswmi me cranberries 2

Το αποτέλεσμα; Είναι κάτι ανάμεσα σε ψωμί και κέικ. Κάπως ζουμερό, όχι πολύ γλυκό, ισορροπημένο και ελαφρύ. Ελκυστικό σε παιδιά και μεγάλους. Αν συνυπολογίσεις ότι διατροφικά δεν γίνεται έκρηξη θερμίδων, αυτό το ψωμί το βρίσκω μια χαρά ιδανική πρωινή και απογευματινή συνήθεια!

Καλή απόλαυση σε σένα και σε σένα και εσένα! 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+