Τη συνταγή αυτή τη φτιάχνω από το 2002. Τώρα που έκλεισε 10ετία λέω να τη μοιραστώ χιχιχι

Μάλιστα, έχει κατά μια έννοια συναισθηματική αξία, διότι όταν μείναμε στο ίδιο σπίτι με τον Δημήτρη ήταν η πρώτη συνταγή που έγραψα σε ένα τετραδιάκι που είχα για συνταγές από την τηλεόραση 🙂

Μπορεί να βρωμοκοπάει το κουνουπιδάκι όσο το μαγειρεύεις, όμως είναι πάντα νόστιμο αν δεν είσαι ορκισμένος εχθρός του.

Ταιριάζει στο καθημερινό τραπέζι ως κυρίως (ή ως συνοδευτικό σε κρέας), μπορεί όμως να σερβιριστεί και σε μια οικογενειακή γιορτή σαν πρώτο πιάτο με ωραία εμφάνιση.

Κι αν έχεις παιδιά, είναι ένας διαφορετικός τρόπος να τους το σερβίρεις με πιθανότητες να το φάνε ευχάριστα!

Τα υλικά σου

1 1/2 κιλό κουνουπίδι (ή μπρόκολο)

750ml-1 lt γάλα

2 αυγά

300γρ. τυριά τριμένα

4-5 κουταλιές κορν φλάουρ

αλάτι, πιπέρι

μοσχοκάρυδο

Προαιρετικά υλικά (που εδώ χρησιμοποιήθηκαν)

1 καρότο σε μικρές φέτες

2 φέτες ζαμπόν σε μικρά κομμάτια

2-3 κουταλιές καλαμπόκι

κάρυ

πάπρικα

Πώς φτιάχνεται:

1.Βάζεις σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέτεις το κουνουπίδι το οποίο έχεις τεμαχίσει σε…θαμνάκια. Βράζεις για περίπου 10′

2. Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνεις τα 3/4 του γάλακτος, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο και τα προαιρετικά κάρυ-πάπρικα

3. Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά με το υπόλοιπο γάλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής. Προσθέτεις αυτό το μίγμα στο ζεσταμένο γάλα και ανακατεύεις

4. Σε ένα πυρέξ τοποθετείς τα κομμάτια του κουνουπιδιού, το οποίο πρώτα έχεις σουρώσει

Ρίχνεις από πάνω το μίγμα της κατσαρόλας

Τρίβεις λίγο τυράκι στην επιφάνεια

5. Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45′ στους 180οC

Όχι μόνο το φαγητό είναι έτοιμο, θρεπτικό, γευστικό, ελαφρύ και οικονομικό με απλά υλικά, αλλά ακολουθεί και γλυκό!

Το Cheesecake του 10λεπτου!

Έρχεται σε πολύ, πολύ λίγο!♥

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterGoogle+