Καλή βδομάδα παρεάκι μου!! Καλημερούδια πέρα για πέρα!

Το Σαββατοκύριακό μου κύλησε με σκαμπανεβάσματα ψυχολογικά, αλλά κυρίως όμορφα 🙂

Ο οργανισμός μου περνάει κάτι ζόρια τελευταία και αυτό φέρνει κούραση, εκνευρισμό και διάφορα τέτοια, αλλά επειδή όλα αυτά πάντα έχουν την αφορμή τους αλλά και τη λύση τους αργά ή γρήγορα, δεν πτοούμαι 🙂

Το Σάββατο το πρωί σηκωθήκαμε οικογενειακώς και φύγαμε για παραλία. Αρνηθήκαμε να πληρώσουμε κοροϊδίστικα χρήματα και κάναμε αυτό που κάποτε κορόιδευα,αλλά τώρα καθόλου δε με χαλάει.

Νέες συνθήκες, νέες συνήθειες…

Ομπρελίτσα, ξαπλωστρούλες, ψυγειάκι, όλα στα χεράκια μας και βουρ να απλωθούμε όπου μας αρέσει χιχι

Η θάλασσα αυτή τη φορά δεν ήταν τόσο κρύα, η ζέστη έξω εντονότερη και από μέσα μου έλεγα συνέχεια «yeeeeeesssssss!!! Καλοκαίρι!» 😀

Όταν επιστρέψαμε, ξεκίνησα να φτιάχνω τις ντουλάπες χειμερινά-καλοκαιρινά. Πρώτη φορά άργησα τόσο, αλλά είχα τους λόγους μου κι εγώ το καημενούλι. Σιγά που θα τελείωνα σε ένα απόγευμα, αλλά έγινε σημαντική δουλειά και το βραδάκι το Σοφάκι, οριζοντιώθηκε λίγο πριν ξεχάσει το όνομά της από την κούραση 😛

Κυριακή πρωί, αποφάσισα να μην ασχοληθώ πολύ με τη συνέχεια του χθεσινοβραδινού project και να κάνω και τίποτα άλλο σπίτι μου.

Οι κηπουροί του… Πειραιά, συγκεντρωθήκαμε στη μία βεράντα του σπιτιού και ξεκινήσαμε άλλο έργο.

Φύτευση σπόρων σε θερμοκήπιο!

Πριν λίγες μέρες βρήκα εντελώς τυχαία στα Leroy Merlin κάτι μικρά πλαστικά θερμοκήπια. Τα οποία είχαν ήδη μέσα 36 στρογγυλές θέσεις και σε καθεμιά υπήρχε και μια παστίλια κοπροχώματος! Δεν είχα ιδέα ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα και ενθουσιάστηκα!

Το μόνο που είχαμε να κάνουμε ηταν να ρίξουμε λίγο νεράκι στην κάθε παστίλια, οπότε αμέσως αυτές φούσκωναν και ήταν έτοιμες να υποδεχτούν τους σπόρους μας.

Τσακωνόμασταν ποιος θα ρίξει περισσότερους σπόρους, αλλά υπερίσχυσε η συνεργασία 😛

Ένας εκ των κηπουρών σα να ενθουσιάστηκε…υπερβολικά.

Εδώ δεν κάνει το λύκο όπως νομίζεις…παίρνει φόρα για να φυσήξει τους σπόρους λες και τον βάλαμε μπροστά σε τούρτα γενεθλίων κι εγώ να φωνάζω «όχιιιιι,μηηηηηηη!!!» χαχαχαχαχα

Βρήκα και κάτι υπέροχα ετικετάκια τα οποία εκτύπωσα και κόλλησα πάνω σε οδοντογλυφίδες. Σε καθένα από αυτά αναγράφεται τι ψυτέψαμε ανά σειρά, διότι σιγά μην καταλάβαινα μετά εγώ ποιο είναι ποιο.

Κλείσαμε και το θερμοκήπιο με το καπάκι του με την ευχή να πιάσει η σπορά και σύντομα να κάνουμε μεταφύτευση.

Για να δούμε…:)

Κι εκεί που λέω «θα κάτσω λίγο», δε μπορούσα. Ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω τη μαρμελάδα φράουλα που είχα βάλει στο πρόγραμμα.

Ε, ρε μυρωδιές που γέμισε το σπίτι!!

Μαρμελάδα φράουλα

Πήρα 1 κιλό φράουλες. Τις έπλυνα πρώτα, μετά έκοψα το κοτσανάκι τους και αν ήταν μεγάλες τις έκοβα σε 2-3 κομμάτια, αλλιώς τις άφηνα ολόκληρες σε ένα μπολ.

Πρόσθεσα στο μπολ 500 γρ. λευκή ζάχαρη, ανακάτεψα ελαφρά και για 1 ώρα άφησα στην άκρη το μπολ με κλειστό καπάκι.

Αφού μετά από 1 ώρα είχε βγάλει τα ζουμιά του το μίγμα και ένα άρωμα-κόλαση, το έβαλα σε μια κατσαρόλα με παχιά βάση και λίγη υγρή βανίλια.

Αρχικά σε δυνατή φωτιά και όταν ξεκίνησε το βράσιμο, χαμήλωσα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Μου πήρε περίπου 30′ να δέσει η μαρμελάδα, ίσως και λίγο παραπάνω. Οι συνταγές λένε συνήθως για 20′. Έχει όμως πάντα να κάνει με το φρούτο, πόση πηκτίνη έχει. Οπότε τσεκάρεις.

Ο καλύτερος τρόπος για να ξέρεις ότι σίγουρα έδεσε η μαρμελάδα είναι ένα μικρό τεστ.

Βάζεις λίγη ποσότητα σε ένα μικρό πιατάκι και τοποθετείς στην κατάψυξη για 2′. Έτσι δηλαδή κάνω εγώ. Βγάζω από την κατάψυξη και τραβάω μια γραμμή με ένα κουταλάκι στη μαρμελάδα. Αν δεν ενωθεί το κενό, τότε είναι έτοιμη η μαρμελάδα!

Αφού βεβαιώθηκα ότι το δέσιμο πέτυχε, έριξα το χυμό μισού λεμονιού στην κατσαρόλα, ώστε να αποφύγω το ζαχάρωμα της μαρμελάδας μου 😉

Πω πω πω! Έχω πράγμα που σαλεύει! 😀

Eννοείται ότι πριν αρχίζω να γεμίζω το βάζο, το είχα πρώτα αποστειρώσει. Όπως ήταν ζεστό το βάζο, ζεστή και η μαρμελάδα, ξεκίνησα τη μεταφορά.

Άφησα λίγα μόλις εκατοστά από το καπάκι.

Το έκλεισα καλά και αναποδογύρισα αμέσως.

Την άφησα έτσι μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Έτοιμη και λαχταριστή!

Αυτό που ξέχασα να κάνω αλλά θα δοκιμάσω στην επόμενη δόση, είναι να προσθέσω λίγο βαλσάμικο. Καλό δε θα βγει; Στο παγωτό φράουλα τουλάχιστον πάει τέλεια!

Η ποσότητα που σου έδωσα μου γέμιζε ένα βάζο και περίσσεψε λίγο..ευτυχώς!

Επειδή δεν κρατιόμασταν από τη μυρωδιά, ετοίμασα ένα καθόλου πρωτότυπο, αλλά γρήγορο, πεντανόστιμο, δροσερό και θρεπτικό γλυκάκι.

Φραουλογιαουρτένιο γλυκάκι

Πήρα από το ψυγείο το στραγγιστό γιαούρτι και το έβαλα για λίγη ώρα στην κατάψυξη. Ίσα να γίνει πιο δροσερό δηλαδή.

Στο μεταξύ, θρυμμάτισα μπισκότα πτι μπερ και τα τοποθέτησα στον πάτο του ποτηριού για το μεγάλο μωρό μου, σε χωνάκι παγωτού με φαρδιά βάση στο μικρό μωρό μου.

Σειρά είχε το δροσερό γιαούρτι, ακριβώς από πάνω η ζεστή μαρμελάδα και ξανά τριμμένο μπισκότο.

Το έφαγαν σε χρόνο dt και μου ζήτησαν δεύτερο, όσο ετοίμαζα το δικό μου.

Κοίτα απόλαυση! Το μικρό μωρό μου, μόλις έχει βγει από το μπάνιο ντυμένος βάτραχος και σωστός λιχουδάκος.

Στη δεύτερη λοιπόν φουρνιά, έβαλα πτι μπερ ολικής αλέσεως. Επιπλέον, πρόσθεσα ψιλοκόμμενο βερίκοκο. Ήταν ακόμη καλύτερο το γλυκό, τόσο λόγω μπισκότου, όσο και φρούτου.

Μάλιστα το δικό μου γλυκό, επειδή το έφαγα μισό και έβαλα το υπόλοιπο στο ψυγείο, ήταν μούρλια μετά από 1-2 ώρες που το αναζήτησα! 😉

Ξημέρωσε Δευτέρα και η κοιλίτσα η δική μου διαμαρτυρόταν! Ήθελε να φάει!

Φυσικά και δεν το συζητώ φρυγάνισα ψωμάκι και άλειψα βούτυρο και σπιτική μαρμελάδα.

Αλλά έφτιαξα και ένα γευστικότατο, πλούσιο, υγιεινό, αναζωογονητικό, ό,τι πρέπει για πρωινό milkshake!

Το Milkshake Της Σοφίας

2 μπανάνες

3 μικροσκοπικά ροδάκινα ή 1- 1 1/2 κανονικό

1 πορτοκάλι

4-5κ.γλ. μέλι (ή και λιγότερο, ανάλογα με το γούστο)

λίγο κουάκερ (με το μάτι)

γάλα (πάλι με το μάτι έβαλα. Φαντάζομαι γύρω στο 1 φλ. τσαγιού)

τριμμένο μπισκότο πτι μπερ ολικής αλέσεως

Φτιάξτο και θα με θυμηθείς!

Εγώ γέμισα το ποτήρι που έχω αγοράσει από τα Starbucks το οποίο παίρνει σχεδόν 500ml. Οπότε γύρω στα 600-700ml πρέπει να μου βγήκε όλο. Άνετα πίνουν 2 άτομα μια φυσιολογική ποσότητα.

Βγήκα στη βεράντα μου, ξάπλωσα στη ψάθινη σεζ λονγκ και για λίγο φαντάστηκα ότι δεν έχω καμία υποχρέωση σήμερα. Μετά ήπια μια γερή δόση από το ρόφημά μου, έφαγα τη μαρμελάδα μου και μου ζήτησα να «ξυπνήσω» και να σηκωθώ. Η Δευτέρα μόλις ξεκίνησε!

Καλή βδομάδα αγάπες! xx

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter