Ε, ναι…είναι η συνέχεια που είχα υποσχεθεί.

Μόνο που αυτή τη φορά δεν έχει μόνο γλυκά.

Γιατί νόστιμη η ζαχαρίτσα αλλά και οι αλμυρές γεύσεις, προσωπικά δε με αφήνουν καθόλου αδιάφορη! 🙂


Ένα λαγουδάκι, δίσκος γεμάτος λιχουδιές

via betterrecipes.com

Έχεις κόσμο και θες να σερβίρεις τη τυροσαλάτα σου, τα dips, λαχανικά, τυριά…σιγά μη βγάλεις ένα εκατομμύριο πιατάκια.

Θα φτιάξεις τον πιο χορτάτο λαγό, τον οποίο δε θα αφήσουν παραπονεμένο οι καλεσμένοι. Να είσαι σίγουρη!

Θα χρειαστείς

2 καρβέλια ψωμί. 1 μεγαλύτερο για το σώμα και 1 μικρότερο για το κεφάλι

1 φρατζόλα ψωμί που θα κόψεις στα 2 για αυτιά

σταφίδες ή ελιές για μάτια και μύτη

φρέσκο κρεμμυδάκι για μουστάκι

οδοντογλυφίδες

Πώς θα το φτιάξεις

Πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος ξεκινά η…συναρμολόγηση!

Σώμα: Παίρνεις το μεγάλο καρβέλι και αδειάζεις προσεκτικά την ψίχα του μόνο από το κέντρο. Πρόσεξε να μη χαλάσεις το σχήμα της.

Γεμίζεις με την τυροσαλάτα ή όποιο άλλο dip έχεις ετοιμάσει

Ουρά: Με την ψίχα που περίσσεψε κάνεις την ουρά, απλά τοποθετώντας δίπλα από το καρβέλι

Κεφάλι: Με μια οδοντογλυφίδα ενώνεις την πάνω μεριά του μεγάλου καρβελιού με την κάτω του μικρού. Έτσι σώμα και κεφάλι γίνονται ένα.

Τοποθετείς τις σταφίδες(ή ελιές) για μάτια και μύτη, αφού πρώτα με το μαχαίρι έχεις κάνει μικρές τρυπούλες στα σχετικά σημεία.

Τα φρέσκα κρεμμυδάκια για μουστάκι θα τα βάλεις ακριβώς πριν το σερβίρισμα.Θα έχεις κόψει 6 πολύ λεπτές λωρίδες τις οποίες θα τοποθετήσεις δεξιά και αριστερά της μύτης, αφού πρώτα ανοίξεις τρυπούλες με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας

Αυτιά: Ενώνεις τα 2 κομμάτια της φρατζόλας πάνω στο κεφάλι με οδοντογλυφίδα ανάμεσά τους

Το μόνο που έμεινε, είναι να συμπληρώσεις την πιατέλα με τα λαχανικά και τα τυριά

Τέλεια πρόταση και εννοείται πως θα την κάνω!!!

Χρωματιστά, γεμιστά αυγά!

via foodjimoto.com

Φαίνονται πολύ λαχταριστά, δε συμφωνείς;

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να τα φτιάξεις.

Πρώτα βράζεις τα αυγά στην κατσαρόλα, χωρίς να τα βάψεις

Τα αφήνεις να κρυώσουν και μετά τα καθαρίζεις

Τα κόβεις στη μέση. Αδειάζεις τον κρόκο σε ένα μπολ ξεχωριστά

Παίρνεις τόσα ποτήρια, όσα και τα χρώματα που θες να δώσεις στα αυγά σου.

Σε κάθε ποτήρι βάζεις 3 σταγόνες χρώματος ζαχαροπλαστικής και μηλόξυδο και σε αυτό το μίγμα βουτάς τα αυγά, έως ότου αποκτήσουν μια παστέλ απόχρωση

via foodjimoto.com

Τα τοποθετείς σε μια πιατέλα και απορροφητικό χαρτί κουζίνας

Με ένα πηρούνι λιώσε στο μπολ τους κρόκους και ανακάτεψε με μαγιονέζα. Η αναλογία είναι 10 κρόκοι, 1/2 φλ. μαγιονέζα

Αν θες μπορείς να προσθέσεις μουστάρδα, πιπέρι, ψιλοκομμένο μαϊντανό, μπέικον κλπ. ό,τι βάλεις πάντως να είναι πολύ ψιλοκομμένο.

Διότι στη συνέχεια θα βάλεις τη γέμιση σε κορνέ και θα γεμίσεις τα ασπράδια.

Πασπαλίζεις με πάπρικα και καλή σου όρεξη!

Λαγουδοκέικ πασχαλινό!

Συνταγή της Betty C rocker την οποία θα σου δείξω σε video! 😉

Δε θα πιστεύεις πόσο εύκολο είναι αυτό το γλυκό!!!!!!!

via bettycrocker.com


Φάε το αυγό σου. Είναι γλύκα!

via pinterest.com/pin/1477812347935635

Γέμισε σοκολατένια αυγά με κρέμα βανίλιας και είμαι σίγουρη ότι όλα τα παιδάκια όλων των ηλικιών θα συγκεντρωθούν γύρω από το τραπέζι 🙂

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!

Share Your Likes OnEmail to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter