Είναι η πιο γευστική και υπέροχη φρουτοσαλάτα και επιβάλλεται να τη δοκιμάσεις και να μου πεις αν έχεις φάει ποτέ καλύτερη!

Την έφτιαξα πρώτη φορά πέρσι σε κάποια γιορτή και από τότε καθιερώθηκε!

Δυστυχώς δεν την έχω φωτογραφήσει καμία φορά, αλλά έχω τη φωτογραφία της πηγής μου.

Συστατικά

2Golden μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

2ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια

1 κουτάκι φράουλες σε κυβάκια

200 γρ. σμέουρα ή βατόμουρα (εγώ έχω βρει κάποιες φορές στο super market κατεψυγμένα)

2κ. σούπας λευκή ζάχαρη

1κ. σούπας μαύρη ζάχαρη

3 κ. σούπας σιρόπι κονσέρβας φρούτου (όποια προτιμάς, συνήθως βάζω ροδάκινου)

&

βούτυρο

10 tortillas

&

μίγμα από 1 φλ. λευκής ζάχαρης με 1κουτ. σούπας κανέλα

Εκτέλεση

Προθέρμανε το φούρνο στος 170

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακάτεψε όλα τα φρούτα, το σιρόπι και τους 2 τύπους ζάχαρης. Κλείσε με μια μεμβράνη τροφίμων και βάλε το μπολ στο ψυγείο για τουλάχιστον 15′

Άλειψε στην μία πλευρά της κάθε τορτίγια βούτυρο

Πασπάλισέ τες με το μίγμα ζάχαρης-κανέλας

Κόψε τις πίτες σε τριγωνάκια με τη ροδέλα της πίτσας και τοποθέτησέ τες σε ταψί τη μία δίπλα από την άλλη. Φρόντισε να ακουμπούν πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. (όλο αυτό το βήμα μου θυμίζει αυτό το ακαταμάχητο γλυκό εδώ )

Ψήσε για 8′-10′ (μπορεί και λιγότερο ανάλογα με το φούρνο)

Άφησε περίπου 15′ να κρυώσουν και…

Καλή απόλαυση!

Η φρουτοσαλάτα όταν την πρωτοέφτιαξα, όπως σου είπα στην αρχή ήταν σε γιορτή, είχα κόσμο. Έγινε ανάρπαστη και παρ’ όλο που είχα κάνει μεγάλη ποσότητα, μου ζητούσαν να φτιάξω κι άλλη! 🙂 Όταν δοκίμασα, “έπαθα πλάκα” που λέμε!

Φυσικά μπορείς να διαφοροποιήσεις τα φρούτα, όπως και τις αναλογίες με τη ζάχαρη.

Για παράδειγμα εγώ βάζω πάντα και μπανάνα. Δε με νοιάζει να έχω όλα τα κόκκινα φρούτα που προτείνονται, αλλά η φρουτοσαλάτα αυτή, αν δεν έχει καταρχάς μήλο και μετά τουλάχιστον ένα κόκκινο φρούτο, χάνει από τη νοστιμιά της.

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!