Τα Χριστούγεννα είμαστε όλοι τρελαμένοι και ξεκινάμε από αρχές-μέσα  Νοέμβρη να ψάχνουμε ιδέες ανανέωσης στο σπίτι.

Το Πάσχα όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Τα πουλάκια, λαγουδάκια και πάει λέγοντας μπαίνουν στα περισσότερα σπίτια τη Μ. Βδομάδα. Λογικό το βρίσκω. Άσε που δε μπορώ τόσο… “κοτέτσι” στην διακόσμηση 😀

Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, νομίζω ότι αυτό είναι το κατάλληλο timing για να οργανωθείς.

Έψαξα, συγκέντρωσα και με αρχή τη σημερινή ημέρα θα σου δείχνω όμορφες, καλόγουστες και πρωτότυπες πολλές φορές πασχαλινές-ανοιξιάτικες ιδέες!

Ντου γιου νόου Cascarones;;;;;;

Απ’ ό,τι φαίνεται αν κάπου στο εξωτερικό πεις όχι, θα μοιάζεις με εξωγήινο! Πραγματικά ψάχνοντας να βρω τι είναι αυτό, κοίτα τι είδα ως απάντηση σε σχετική ερώτηση  “How have you NEVER heard of cascarones?! What planet are you from?!”

Τώρα τα’ μαθα κι εγώ και σκοπεύω να σε ενημερώσω. Είναι ένα έθιμο πασχαλινό, ένα παιχνίδι που λαμβάνει χώρα σε γιορτές και πάρτυ. Σπάνε αυγά στο κεφάλι μικρών και μεγάλων, τα οποία όμως αυγά θυμίζουν τη γνωστή πινάτα! Είναι γεμάτα με κονφετί!

via ohhappyday.com

How to

Παίρνεις το ωμό αυγό και με μια καρφίτσα τρυπάς την κορυφή του. Στη βάση του δημιουργείς και πάλι μια τρύπα, αυτή τη φορά μεγαλύτερη

Αδειάζεις το αυγό από κρόκο και ασπράδι και πλένεις πολύ καλά. Αφήνεις να στεγνώσει εντελώς το κέλυφος

Βάφεις τα αυγά μέσα- έξω  (εδώ χρησιμοποιήθηκε νερό, ξύδι και χρώμα ζαχαροπλαστικής σε ποτήρια) και περιμένεις να στεγνώσουν

via ohhappyday.com

ohhappyday.com

Ξεκινάς να μισογεμίζεις με κονφετί από τη μεριά βέβαια με το μεγαλύτερο άνοιγμα. Θα σε διευκολύνει να φτιάξεις ένα χάρτινο χωνί

Το επόμενο βήμα απαιτεί λίγη κόλλα και λεπτό χαρτί που θα έχεις κόψει σε κύκλο λίγο μεγαλύτερο από το άνοιγμα του αυγού

via ohhappyday.com

Όλα έτοιμα για να ξεκινήσει το παιχνίδι. Οι κανόνες λένε ότι κρύβεις τα αυγά, μικροί ή/και μεγάλοι ξεκινούν την αναζήτηση των αυγών και όταν βρουν ένα, κάνουν μια ευχή και το σπάνε στο κεφάλι κάποιου άλλου για καλή τύχη! Ε, ρε τρέλα! Ωραία όμως τρέλα! 😀

Cupcakes σε αυγό! Πλάκα με κάνεις!

via cupcakeproject.com

Με τις ίδιες οδηγίες που σου έδωσα παραπάνω αδειάζεις και βάφεις τα αυγά.

Φτιάχνεις τη συνταγή που προτιμάς για cupcake και με ένα κορνέ γεμίζεις κάθε κέλυφος. Έχεις καλύψει εξωτερικά κάθε αυγό με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για περίπου 20′ στους 180°C

via cupcakeproject.com

Τελειότερο γλυκό από αυτό δεν υπάρχει για το Πάσχα! 🙂 🙂

Μια υπέροχη διακοσμητική αυγοθήκη στο τραπέζι!

Μα, είναι μια γλύκα! Ιδανική ιδέα για το κέντρο του τραπεζιού την βραδιά της Ανάστασης ή ανήμερα το Πάσχα. Νομίζω θα ενθουσιαστούν όλοι οι καλεσμένοι!

Κι αν σου αρέσει να στολίζεις το σπίτι πασχαλινά, υιοθέτησέ το και τις προηγούμενες μέρες

via norskeinteriorblogger.blogspot.com

Λίγα μικρά αυγά βαμμένα, κελύφη αυγών που έγιναν θέσεις για κεριά και για λουλούδια, μικρά ποτηράκια-γλαστράκια, όλα βαλμένα με απλότητα και χάρη σε μια σκέτη χάρτινη αυγοθήκη! Μου αρέσει πραγματικά πολύ!

Λαγουδάκια σε ποτήρι!

Ιδέα που θα φτιάξεις με τα παιδιά και κράτα την στο μυαλό και ως ιδέα σερβιρίσματος ή δώρου σε παιδικό πάρτυ!

via kidsparties.about.com

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι πολύ απλά…πλαστικό ή χάρτινο ροζ ποτηράκι, ματάκια, χαρτόνι σε λευκό και καφέ (για αυτιά, μουστάκι και δοντάκια), βαμβακερές μπαλίτσες (για μύτη και ουρά), ψαλίδι και κόλλα

via kidsparties.about.com

Σοκολατένιες φωλιές πουλιών!

Είναι μια πολύ γευστική και έξυπνη πρόταση για να μιλήσεις με το παιδί σου για τα πουλιά, τη χρησιμότητα της φωλιάς κλπ κλπ

Είναι νοστιμιά για το Πασχαλινό τραπέζι!

via thecurvycarrot.com

Η συνταγή που βρήκα λέει για τηγανητά noodles. Παρ’ όλο που δοκιμάζω τα πάντα (σχεδόν) στο φαγητό, είμαι σίγουρη ότι θα είναι νοστιμότερες οι φωλίτσες με pretzels! Ο συνδυασμός του αλμυρού από τα pretzels με τη γλύκα της σοκολάτας είναι μοναδικός και δοκιμασμένος!

How to

Λιώνεις ίση ποσότητα καραμέλας βουτύρου με σοκολάτα (170γρ. έκαστο) και προσθέτεις 1φλ. φυστικοβούτυρο. Ανακατεύεις πολύ καλά, έως ότου γίνει ένα και λείο το μίγμα. Τότε κλείνεις τη φωτιά κι ανακατεύεις με τα pretzels (ή τα noodles).

Στο μεταλλικό σκεύος που ψήνεις muffins, βουτυρώνεις κάθε θέση πολύ καλά. Τοποθετείς μια ποσότητα του μίγματος και πιέζεις με το κουτάλι για να δώσεις το επιθυμητό σχήμα. Το βάζεις στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.

Με ένα μαχαίρι θα βγει εύκολα η καλά βουτυρωμένη και παγωμένη φωλίτσα. Προσθέτεις (αν βρεις) μικρά χρωματιστά σοκολατένια αυγά. Στο εξωτερικό κυκλοφορούν παντού, αλλά εδώ δε θυμάμαι να έχω δει. Αν δε βρεις, δε χάλασε ο κόσμος. Χρησιμοποίησε ζελεδάκια, καραμελίτσες ή γιατί όχι και κουφέτα!

Χμ…τελικά θα το στολίσω κι εγώ το σπίτι πασχαλινά! Θα συνεχίσω σε επόμενο άρθρο με σχετικές ιδέες 😉

via purlbee.com

Mέχρι τότε…

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο;  Sharing is magic!