Αν θες να γλυκάνεις την αγάπη σου 14 Φεβρουαρίου ή αν θες να πλακωθείς να φας κάτι γλυκό γιατί έτσι! τότε είσαι στο σωστό μέρος. Είναι γνωστές οι αμαρτίες στις οποίες σε παρασύρω κατά καιρούς!

Καταρχάς να σου συστήσω τα κανόλι, δηλαδή για να είμαι ακριβής τα Cannoli. Είναι παραδοσιακό γλυκό με καταγωγή από Σικελία. Οι Αμερικανοί όμως μία που τα δοκίμασαν και μία που τα ερωτεύτηκαν. Έτσι, άρχισαν να πειραματίζονται με νέες εκδοχές και γευστικές προτάσεις. Στο διαδίκτυο υπάρχουν ένα σωρό!

Μη λέω ψέματα…δεν ξέρω αν έχω φάει, οπότε σίγουρα δεν ξέρω να φτιάχνω Cannoli. Βρήκα όμως συνταγή του Παρλιάρου στην Καθημερινή και σου παρουσιάζω τα υλικά και τη διαδικασία της ζύμης, όπως τα βρήκα. Η γέμιση σε λίγο. Είπαμε…είναι Snickers και M&M’S! Σλουρπ!

Υλικά (για 12 – 15 τεμάχια cannoli):

Για τη ζύμη:

255 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ. σούπας κακάο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. σούπας βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
80 γρ. λευκό ξηρό κρασί

Για το τηγάνισμα:

1 ασπράδι αυγού, ελαφρώς χτυπημένο
λάδι για το τηγάνισμα
άχνη για πασπάλισμα

Ζύμη: Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ και τα ζυμώνουμε μέχρι να προκύψει μία ελαστική ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο.
Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη, σε αλυρωμένη επιφάνεια ή ανάμεσα σε δύο κομμάτια χοντρού νάιλον ώστε να μην κολλάει, σε λεπτό παραλληλόγραμμο φύλλο πάχους 2 χιλ.

Αλείφουμε μικρούς μεταλλικούς κυλίνδρους ή μικρά μεταλλικά κορνέ ζαχαροπλαστικής με βούτυρο.

Κόβουμε το φύλλο σε 12 – 15 ισομεγέθη τετράγωνα κομμάτια.
Τυλίγουμε τα κομμάτια του φύλλου γύρω από το εργαλείο που επιλέξαμε και τα αλείφουμε με ένα πινέλο με το ελαφρώς χτυπημένο ασπράδι αυγού.

Τηγανίζουμε τα κομμάτια (τυλιγμένα όπως είναι στις φόρμες) σε ένα βαθύ τηγάνι στο λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Τα αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς και αφαιρούμε τις μεταλλικές φόρμες.

via theitaliandishblog.com

Η ώρα της λαχταριστής γέμισης!

Σημείωση…η συνταγή της γέμισης είναι για 24 cannoli! Την ιδέα τη βρήκα στο brightideas.com

1φλ. Snickers (ψιλοκομμένα)

1/3φλ. ζάχαρη

1/2φλ.M&M’S

1/2κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 1/2φλ. τυρί ρικότα

Τι κάνεις

Ανακατεύεις όλα τα υλικά με εξαίρεση τα M&M’S. Βάζεις το μίγμα σε ένα κορνέ και γεμίσεις τα cannoli. Διακοσμείς με τα λαχταριστά M&M’S!

Μμμμμ…απόλαυση!!!

Μυστικό! Για να παραμείνουν τραγανά τα cannoli, τα γεμίζεις πριν το σερβίρισμα 😉

Μεταλλικές φόρμες για κορνέ και μεταλλικούς κυλίνδρους θα βρεις σε καταστήματα με είδη οικιακής χρήσεως

Θα πεις στους φίλους σου να μπουν να διαβάσουν αυτό το άρθρο; Sharing is magic!