Ουάουυυυυυυυυυυ!!!! Αυτό σκέφτηκα μόλις το είδα πριν λίγες μέρες και υποσχέθηκα ότι θα κάνω ό,τι μπορώ για να φτιάξει κάθε ελληνικό σπίτι φέτος ένα τέτοιο ψωμί!

Μα είναι φ α ν τ α σ τ ι κ ό !!!!!!!!

Μην απογοητεύεσαι και σκέφτεσαι ότι έχει βαθμό δυσκολίας, διότι δεν έχει! Είναι εύκολο!!!

Φτιάξε την αγαπημένη σου συνταγή για ψωμί ή ακολούθησε τη συνταγή της εικόνας

Συγκέντρωσέ τα

Για τη διακόσμηση θα χρειαστείς

  • 2 σταφίδες
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 – 3 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Στόλισέ τα

Δες βήμα βήμα τι χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις αυτό τον υπέροχο Άη Βασίλη!

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, χώρισέ την σε 2 μέρη, το ένα λίγο μεγαλύτερο από το άλλο.

via tasteofhome.com

Πάρε αρχικά το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης και σχημάτισε ένα τρίγωνο με στρογγυλεμένες γωνίες για το κεφάλι και το καπέλο του Αη Βασίλη.

via tasteofhome.com

Χώρισε το μικρότερο κομμάτι στο μισό. Δώσε στο ένα κομμάτι σχήμα γενειάδας. Με ένα ψαλίδι ή τη ροδέλα της πίτσας,  δημιούργησε λωρίδες όπως στη φωτογραφία.

via tasteofhome.com

Τοποθέτησε πάνω στη μεγάλη ζύμη, δηλαδή στο πρόσωπο του Αϊ-Βασίλη.

via tasteofhome.com

Παίξε με τις λωρίδες, έτσι ώστε να σχηματιστεί μια όμορφη γενειάδα!

via tasteofhome.com

Χρησιμοποίησε την υπόλοιπη ζύμη για το μουστάκι, τη μύτη, τη φουντίτσα του καπέλου και το γείσο. Φτιάξε με ένα κομμάτι της ζύμης ένα μουστάκι και βάλτο πάνω από τη γενειάδα.

Τοποθέτησε μια μικρή μπάλα πάνω από το μουστάκι για τη μύτη.

Δίπλωσε την άκρη του μεγάλου κομματιού ζύμης έτσι ώστε να σχηματίσεις τον σκούφο. Φτιάξε  και τοποθέτησε με την περισσευούμενη ζύμη τη φουντίτσα του ακούφου.

Φτιάξε ένα στενό κομμάτι ζύμης για  γείσο κάτω από το καπέλο.

Κάνε δύο σχισμές για τα μάτια και βάλε εκεί τις 2 σταφίδες.

Σε ξεχωριστό μικρό μπολ, χτύπησε τον 1 κρόκο αυγού και ανακάτεψε με το κόκκινο χρώμα  ζαχαροπλαστικής. Με ένα πινέλο άπλωσέ το στο καπέλο, τη μύτη και τα μάγουλα. Χρησιμοποίησε το 2ο κρόκο αυγού, αφού τον χτυπήσεις, στην υπόλοιπη ζύμη.

Κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήσε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Μετά βγάλε το αλουμινόχαρτο και ψήσε για άλλα 10-12′ ή μέχρι να ροδίσει.

Δε θα μείνει ψίχουλο!!!!!! Διάδωσέ το σε όλους!!!! 😉