Εξαφανίστηκε σε χρόνο dt. Ψήθηκε μεσημέρι και το βράδυ είχαν μείνει 3 κομμάτια…μόνο 😀 Γι’αυτό όπως θα δεις, σου έχω φωτογραφίες από την προετοιμασία, αλλά ουχί από το αποτέλεσμα. Αυτή που είδες-ευτυχώς- τη βρήκα στο site της Μπαρμπαρίγου. Θόλωσε παιδί μου το μάτι λέμε! 😀 😀

Τη συνταγή την έχω από το βιβλίο της ΑΡΓΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και έκανα μια μικρή παραλλαγή η οποία μου βγήκε σίγουρα σε καλό!!

♥Τι θα χρειαστείς:

175γρ. μαύρη ζάχαρη

175γρ. μαργαρίνη

175γρ.ψιλοκομμένη σοκολάτα κουβερτούρα

2 πολτοποιημένες μπανάνες

2 αυγά χτυπημένα

225γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2κ. γλ. μπέικιν πάουντερ

1 πρέζα αλάτι

Για την κρούστα:

75γρ.καστανή χοντρή ζάχαρη

100γρ. κομματιασμένη σοκολάτα κουβερτούρα

75γρ. μπισκότα oreo (αυτή είναι η παραλλαγή που έκανα. Κανονικά έλεγε για ξηρό καρπό της επιλογής σου)

♥Πώς θα τη φτιάξεις:

Ξεκίνα από την κρούστα. Απλά χτύπα για λίγο στο μίξερ όλα τα υλικά. Τα θες χοντροκομμένα τα μπισκότα.

Κοσκίνισε το αλεύρι, το μπέικιν και το αλάτι πάνω σε λαδόκολλα.

Λιώσε σε μπεν μαρί σε μέτρια φωτιά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σοκολάτα. Αποσύρεις από τη φωτιά μόλις λιώσουν και προσθέτεις στο μίγμα τις μπανάνες. Πρόσθεσε τα αυγά και ανακάτεψε. Τέλος, πρόσθεσε τα κοσκινισμένα υλικά και ανακάτεψε απαλά με σπάτουλα. Σα να διπλώνεις.

Βουτύρωσε καλά και αλεύρωσε μια φόρμα με δαχτυλίδι 24εκ. Τίναξε το περιττό αλεύρι.

Άδειασε το μισό μίγμα του γλυκού  στη φόρμα. Πασπάλισε στη συνέχεια τη μισή κρούστα. Συνεχίζεις με το άλλο μισό του γλυκού και τέλος ξανά το υπόλοιπο της κρούστας.

Ψήσε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40′ στους 170 στις αντιστάσεις.

Προαιρετικά σερβίρεις με κρέμα γάλακτος ή παγωτό. Ιδανικό σερβίρισμα όταν είναι ακόμη χλιαρό, αλλά και την επόμενη μέρα εγώ το…τσάκισα και το βρήκα υπέροχο! 😛 Ξεροκαταπίνω…αμάααν!