Λίγα Λουλούδια Μπορούν Να Κάνουν Τη Διαφορά

 

Μ’ αρέσει πάρα πολύ το χρώμα. Το θεωρώ απαραίτητο στοιχείο για τη συνταγή αισιοδοξίας και την καλή διάθεση. Κυρίως το καλοκαίρι, λατρεύω να βλέπω πολλά χρώματα παντού. Από τη ντουλάπα μέχρι τη βεράντα.

Τα λουλούδια ειδικά, βελτιώνουν τη διάθεσή μας, λειτουργούν αγχολυτικά, τα δωρίζουμε σε αυτούς που αγαπάμε και σε αυτούς που έχουν ανάγκη να νιώσουν καλύτερα. Σωματικά και πνευματικά. Αποτελούν απαραίτητο συστατικό μιας ρομαντικής βραδιάς και έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στους γάμους.

Η φύση έχει προνοήσει και φροντίσει την άνοιξη να ανθίζουν τα λουλούδια και να δίνουν πολύχρωμη νότα  στο περιβάλλον μας. Το θεωρείς τυχαίο ότι την άνοιξη η διάθεσή μας περνάει σε άλλη διάσταση; Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα λουλούδια βελτιώνουν την συναισθηματική μας υγεία. Είναι κάτι σαν αντίδοτο τα λουλούδια στη ζωή μας, στην κακή μας διάθεση.Τα λουλούδια σύμφωνα με την έρευνα μας κάνουν ενέσεις ευτυχίας, αυξάνουν το αίσθημα ικανοποίησής μας από τη ζωή και επηρεάζουν την κοινωνική μας συμπεριφορά θετικά πολύ περισσότερο από όσο νομίζουμε.

Πρόσφατα έκανα μια ανανέωση και στη δική μου βεράντα. Πρόσθεσα περισσότερα λουλούδια, περιποιήθηκα εκείνα που είχαν ταλαιπωρηθεί, μετέφερα κάποια σε διαφορετικά σημεία, δημιουργώντας περισσότερες και νέες γωνιές που με κάνουν να αισθάνομαι πιο όμορφα! Τώρα περνάμε οικογενειακώς περισσότερο χρόνο στη νέα μικρή μας παραδεισένια γωνιά 🙂

Βάλε κι εσύ χρώμα στη βεράντα σου!

Μερικές ιδέες!

Τριανταφυλλιά: Ε καλά, δε χρειάζεται συστάσεις. Επέλεξε την ποικιλία που προτιμάς αλλά και το χρώμα που σε εκφράζει. Μπορεί να λένε ότι το κίτρινο τριαντάφυλλο δεν προσφέρεται, διότι συμβολίζει το μίσος, αλλά εμένα είναι το αγαπημένο μου. Αν μου χαρίσετε κίτρινα τριαντάφυλλα, θα σκεφτώ ότι με ξέρετε καλά 🙂

Μπουκαμβίλια (η αγαπημένη μου!!!):Αναρριχώμενη, με πλούσιο χρώμα, λατρεύει τον ήλιο, ομορφαίνει τόοοοσο πολύ κήπους και βεράντες. Απόλυτα συνδεδεμένη με τη μεσογειακή ομορφιά και κυρίως την ελληνική. Μη σε ξεγελά όμως, είναι Βραζιλιάνα. Απλά τέλεια επιλογή.

Αζαλέα: Κυκλοφορεί σε τόσες πολλές ποικιλίες που τουλάχιστον εγώ δεν τις αναγνωρίζω πάντα. Τα πολλά χρωματιστά μπουμπούκια της είναι ο λόγος που την προτιμώ. Βάλτην κάπου που θα την “χαιδεύει” το πρωινό φως. Δε συμπαθεί καθόλου τον μεσημεριανό ήλιο. Να το θυμάσαι.

Ορτανσία: Ροζ, μοβ, λευκή, μπλε…είναι γοητευτικότατη και θεωρείται το λουλούδι του Ιούνη. Η Ιαπωνική καταγωγή της, της δίνει έναν διαφορετικό “αέρα”. Μου αρέσει πολύ, που το σχήμα των λουλουδιών της μου θυμίζει μικρά μπουκέτα.

Γεράνι: Ανθεκτικό, όμορφο λουλούδι, προσωπικά έχω πολλά γεράνια στη βεράντα μου. Με βγάζουν ασπροπρόσωπη αφού αντέχουν, τα θεωρώ κλασική και σίγουρη αξία.

Λεβάντα: Αγαπημένη πολλών, εμένα μου μεταφέρει αίσθημα φρεσκάδας.

Γιασεμί: Το όνομά του και μόνο παραπέμπει στο ελληνικό όμορφο απογευματοβραδάκι, εκείνη την ώρα που περνάς από δίπλα του κάθε λίγο και λιγάκι για να (ξανα)μυρίσεις το υπέροχο άρωμά του.