Το πιάτο αυτό είναι πλέον άδειο. Αφού έφτιαξα, έφαγα και μπήκα στον πειρασμό- χωρίς να υποκύψω- να φάω άλλη μια μερίδα, είπα να σου δώσω τη συνταγή.

Συγκέντρωσέ τα:

500γρ. σπαγγέτι (ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σου)

5-6 μικρές ντομάτες πολτοποιημένες

4 κ.σ. βότκα

1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

1 φλ. κρέμα γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου

1 1/2 φλ. σολoμό φρέσκο ή καπνιστό σε μικρά κομμάτια

αλάτι, πιπέρι

άνηθο ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα

Μαγείρεψέ τα:

  • Βάλε σε μια κατσαρόλα να βράσεις τα ζυμαρικά σου
  • Σε ένα άλλο σκεύος, σε δυνατή φωτιά βάζεις τη φρέσκια ντομάτα μαζί με τη βότκα. Τα αφήνεις να βράσουν για 3′
  • Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, το κρεμμυδάκι και το αλατοπίπερο, χαμηλώνοντας τη φωτιά. Αφήνεις να βράσουν για άλλα 5′
  • Αφού βλέπεις ότι έχει δέσει όσο χρειάζεται η σάλτσα, προσθέτεις τον σολoμό και αφήνεις μόνο για 1-2′
  • Αφού σουρώσεις τα ζυμαρικά, αν θες τα προσθέτεις στη σάλτσα. Διαφορετικά, τα κρατάς ξεχωριστά και στο σερβίρισμα προσθέτεις όση σάλτσα θέλεις. Πασπαλίζεις με μπόλικο άνηθο και καλή σου όρεξη!

Tip! Η κρέμα γάλακτος μπορεί να είναι και light αλλά είναι αλλιώς με full λιπαρά 🙂 Πιο σημαντικό είναι να προσέξεις να είναι σε θερμοκρασία δωματίου! Αλλιώς θα σου «κόψει».