Καλημέραααα!!! Ξημέρωσε Κυριακή και θυμήθηκα μια άλλη, πρόσφατη και Αθηναϊκή!

Πριν λίγες Κυριακές λοιπόν, κανονίσαμε μαζί με άλλο ένα ζευγάρι να πάμε βόλτα στον Εθνικό Κήπο, έτσι για αλλαγή εκείνοι, για να το ευχαριστηθεί ο μικρός μας εμείς.

Συναντήσαμε αρκετό κόσμο, κυρίως οικογένειες με παιδιά που ήθελαν να δουν τα λιγοστά ζώα που φιλοξενούνται στον κήπο και να περπατήσουν, να τρέξουν ανέμελα στο κέντρο της Αθήνας, χωρίς να τα ενοχλεί κανένα αυτοκίνητο ή σπασμένο πεζοδρόμιο.

Υπήρχαν και μερικοί που έβαλαν τα αθλητικά τους και έτρεχαν στο λιγοστό πράσινο της πόλης. (Ουφ ίδρωσα! χιχι)

Η πιο γλυκιά στιγμή που έγινε πολύ γρήγορα και η ατραξιόν της ημέρας ήταν το νεογέννητο κατσικάκι. Όταν λέμε νεογέννητο εννοούμε μόλις 15′!! Έγινε στο χώρο χαμός! Ο κυριούλης που φροντίζει τα ζωάκια, μας το έφερε κοντά και εννοείται ότι σου έχω στιγμιότυπο.

Όταν το πήγε στη μαμά του, απολαύσαμε στιγμές οικογενειακής ευτυχίας, αφού εκτός από τα δυο τους, υπήρχε και ένα αδερφάκι του λίγων μόλις ημερών.

Φεύγοντας, είπαμε να επισκεφθούμε και τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου, για πρώτη φορά.

Είχα διαβάσει ότι περιλαμβάνει 140 διαφορετικά είδη και ποικιλίες καλλωπιστικών δένδρων, θάμνων και αναρριχώμενων φυτών. Περίμενα να σου πω κάτι το πολύ ιδιαίτερο. Η αλήθεια είναι ότι τα λουλουδάκια ήταν ελάχιστα και δεν κατάλαβα την ύπαρξη μεγάλης ποικιλίας.

Ψιλοαπογοήτευτηκα, αλλά αυτό δεν αναιρεί την ομορφιά του χώρου. Κυρίως όταν με φαντάστηκα να ξυπνάω Κυριακή πρωί και να ζητάω από το προσωπικό να μου φέρουν τον καφέ μου κάτω από τη σκιά (τι ψώνιο!) την ώρα που διαβάζω, εντάξει ένιωσα καλύτερα! 😀

Υπήρξε και εκεί μια ατραξιόν…μια χελωνίτσα γλυκιά!

Υ.Γ. Ευγενέστατοι κύριοι που φυλάτε το χώρο, την επόμενη φορά που θα σας επισκεφθούμε αφήστε μας και λίγο μόνους. Από δίπλα μας και στα 25 στρέμματα;