Σε καλημερίζω με την υπόσχεση, αν φτιάξεις αυτό το λικέρ να πίνεις πολλά σφηνάκια στην υγειά μου! Καλό βέβαια είναι να πίνεις και στην υγειά της Μπαρμπαρήγου, διότι από εκείνη έχω τη συνταγή.

Όταν το έφτιαξα πρώτη φορά, ήμουν έγκυος. Αλκοόλ δεν έπινα, οπότε ήμουν σαν το σκύλο που βλέπει τα κόκκαλα και δε μπορεί να ορμήσει να τα «τσακίσει». Όταν πλέον είχα μπει στο μήνα μου, είπα «δεν πειράζει, θα πιω μια φορά». Αφού το ένα σφηνάκι έγιναν δύο και μετά τρία, είπα να πέσω για ύπνο…έλα που δεν κοιμήθηκα! Διότι το παιδί μου μάλλον μεράκλωσε και θέλησε να έρθει στον κόσμο. 😀

Φωτογραφία αυτή τη στιγμή δεν σου έχω, υπόσχομαι όμως, σύντομα να σε αποζημιώσω.

Προς το παρόν, πάρε τη συνταγή και έχε κατά νου ότι πίνεται αμέσως αν θες, οπότε αν περιμένεις παρέα στο σπίτι, αγόρασε φράουλες και στο άψε σβήσε θα έχεις ό,τι πιο δροσιστικό για κέρασμα.

Υλικά:
400 γρ. φράουλες
400 γρ. ζάχαρη
800 ml βότκα

Εκτέλεση:

Πλένεις και καθαρίζεις τις ζουμερές φραουλίτσες σου. Τις βάζεις στο μπλέντερ κομμένες σε μικρά κομμάτια. Προσθέτεις τη ζάχαρη και πολτοποιείς σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να γίνει ομοιογενές το μίγμα.

Μεταφέρεις σε ένα δοχείο, όπου προσθέτεις τη βότκα, ανακατεύεις και γεμίζεις ένα ή παραπάνω μπουκάλια. Αν θες να δώσεις επιπλέον άρωμα και δροσιά, πρόσθεσε λίγο δυόσμο.

Το φυλάς στο ψυγείο και φροντίζεις να είναι παγωμένο. Καλό είναι να έχεις στην κατάψυξη σφηνάκια, ώστε όταν σερβίρεις να υποκλίνονται οι φίλοι σου για το τέλειο δροσιστικό, αρωματικό και γευστικότατο κέρασμα που έφτιαξες με τα χεράκια σου.

Εναλλακτικά, μπορείς να φυλάξεις το λικέρ στην κατάψυξη, αλλά προσωπικά δεν το προτιμώ. Μου θυμίζει σιρόπι.

Tip: Σε προειδοποιώ για να μη λες…η φράουλα και η δροσιά του ποτού σε παραπλανούν και πολύ εύκολα πίνεις λες και σου σέρβιραν χυμό. Έχε το νου σου γιατί «βαράει».  Αν θες παίξε με τις αναλογίες, είτε για να το κάνεις πιο ελαφρύ, είτε για να το κάνεις λιγότερο γλυκό.

Enjoy υπεύθυνα που λένε 🙂

Share Your Likes OnEmail to someone
email
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter